هاست / طراحی سایت / طراحی اپلیکیشن / ثبت دامنه

هاست / طراحی سایت / طراحی اپلیکیشن / ثبت دامنه

هاست / طراحی سایت / طراحی اپلیکیشن / ثبت دامنه

هاست / طراحی سایت / طراحی اپلیکیشن / ثبت دامنه

تجهیزات ایمنی و اتش نشانی

تجهیزات ایمنی و اتش نشانی: سازمان آتش‌ نشانی نام سازمانی دولتی و یا خصوصی است که وظیفه مقابله با آتش و برخی دیگر از سوانح و حوادث را بر عهده دارد. این سازمان ها سالانه تعداد زیادی آتش نشان جذب می کنند و آن ها را در تجهیزات ایمنی و آتش نشانی تعلیم داده و در ایستگاه های آتش نشانی مستقر می کند.

شرح وظایف تجهیزات ایمنی و آتش نشانی

در برخی کشورها از جمله ایران، وظیفه آتش‌ نشانی فقط به مبارزه با حریق خلاصه نمی‌شود. برای مثال سازمان آتش‌ نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، شرح وظایف خود را بدینگونه برشمرده‌ است:

  • مقابله با هرگونه آتش‌ سوزی
  • نجات محبوس شدگان در زیر آوار ساختمان، خودروی تصادفی، آسانسور و…
  • مقابله و پیشگیری از سقوط اجسام و درخت از ارتفاع و احتمال خطر برای شهروندان

تاریخچه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی در ایران

 

نخستین شهر کشور که به تجهیزات ایمنی و آتش‌ نشانی مجهز شد، شهر تبریز بود. در سال ۱۲۲۱ خورشیدی، روسها در این شهر نخستین سازمان آتش‌ نشانی ایران را تأسیس نمودند که برج آتش‌نشانی تبریز از یادگارهای آن دوران است. دومین و سومین واحدهای آتش‌ نشانی رسمی در جنوب کشور و در شهرهای مسجد سلیمان و آبادان برای حفظ تأسیسات ایجاد شده در پالایشگاه آن شهرها تأسیس شد. سپس با توجه به ایجاد زیر ساختهای اقتصادی در اقصی نقاط کشور، ایجاد واحدهای اطفایی در مناطق مختلف کشور آغاز گردید که می‌توان به احداث واحدهای آتش‌ نشانی(اطفائیه) در بلدیه آنروز نام برد که در قطبهای اقتصادی و صنعتی کشور ایجاد شده و بطور مثال احداث پایگاه‌ هایی در تهران ۱۳۰۳، قزوین ۱۳۰۳، اهواز ۱۳۰۴، بندر انزلی ۱۳۰۵، شهر رشت ۱۳۰۵،مشهد مقدس ۱۳۱۲، شهر زنجان ۱۳۲۷، شهر اصفهان ۱۳۲۸ و شهر شیراز ۱۳۲۹ نام برد.

حرفه آتش‌ نشان در تجهیزات ایمنی و آتش نشانی


زمان‌های آتش‌ نشانی با هدف اصلی نجات جان و اموال انسان‌ ها تشکیل شده‌اند بنابراین یک آتش‌ نشان قادر است در بحرانی‌ترین شرایط محیطی و زیان آورترین شرایط کاری به یاری حادثه دیدگان بشتابد. با توجه به آمارهای حریق و حوادث، تعداد مصدومین و فوت شدگان مأموران آتش‌نشان در طی سالیان اخیر نگران کننده است چرا که آتش نشانان در محیط‌های پر مخاطره آمیز و از جمله انفجارات به امداد رسانی و عملیات می‌پردازند، لذا آسیب‌پذیری آنان در حد بالایی است.

 

ادامه مطلب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.